Tarçının zayıflattığı gerçekten doğru mu? Bir çok diyet yapan insanın programlarından eksik etmediği tarçın gerçekten işe yarıyor mu?
Tarçının zayıflattığı gerçekten doğru mu? Uzmanlar bu konuda ne düşünüyor?
Hücreler ortaya çıkan insülin hormonunu taşıdığı glikozu ağırlıklı olarak enerji üretiminde kullanmaya yönelir.
Oldukça az besin lifini içerisinde barındıran rafine gıdalar, şeker aynı zamanda diğer basit karbonhidratları tükettiğimiz zaman diliminden bunlar hızlı sindirilerek glikoza dönüşür böylece glikozda kana karışır. Sürekli olarak hızlı şekilde glikozu hücrelere ulaştırmak adına daha fazla insülin üretimi gerçekleştirilir. Bu durumda yağ yakımı durur ve vücut yağ depolamaya başlar tabi burada tüketmiş olduğunuz besin daha önemli seviyede.
Tarçının zayıflama sürecinde etkisi ile birlikte bu nokta üzerinde insüline yardımcı olarak kan şekerini dengelemesinden kaynaklanmasına yol açmaktadır. Kan üzerinde glikozun hücrelere ulaşmasına taşınması sonucuna yardımcı olan bazı bileşenleri ortaya çıkartan tarçın bireyin vücudunun ekstra insülin salgılamasının önüne geçecektir.
Bu yazımızı da okumak isteyebilirsiniz: Ceviz suyu ile zayıflamak
Bu konumda yapılan bazı araştırmalar sonucunda günde bireyin 3 ila 6 gram arasında tarçın tüketerek tip iki diyabet hatalarının serum glikoz ve LDL kolesterol seviyelerini büyük oranda düştüğü ortaya çıkmaktadır. Diyetinizde ki beslenme programınıza tarçın ekleyerek;
- Glikozun vücut üzerinden daha iyileşmesine katkıda olabilir,
- Vücudunuzun enerji kaynağı olarak yağ depolanmalarını kullanabilir,
- Yemeklerinizden hemen sonra daha uzun süren tokluk periyotlarını oluşturabilmek için kullanabilirsiniz.
Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar
Tarçın kan şekerinizi dengelemeye yardımcı olurken beslenmenizi düzenlemezseniz tek bir başına tarçının etkisi olmayacaktır. Vücudunuzun çok daha fazla yağ depolamasına neden olan kan şekeri ve insülin hormonu dalgalanmalarını önlemek adına besin lifleri açısından zengin gıdaları çok daha fazla tüketmelisiniz. Tarçının zayıflattığı gerçekten doğru mu sorusuna umarız yeterli cevabı bulabildiniz.