Kadınların hamilelik dönemlerinde sigara içmesi bebek için olumsuz etkilere neden oluyor. Sigara içmenin hamileliğe zararları saymakla bitmiyor. Uzmanlar mümkün olduğunca çabuk sigara alışkanlığını bırakmak gerektiği üzerinde duruyor. Yeni hobiler edinmenin sigarayı unutmak için güzel bir yöntem olabileceği belirtilmekte.
Sigara içmenin hamileliğe zararları çok fazla
Sigaranın içerdiği zift, nikotin gibi zararlı maddeler anne kanalıyla bebeğe geçiyor ve embriyonun daha doğmadan astım, bronşit gibi hastalıklarla doğmasına neden oluyor. Embriyonunkalp, solunum ve akciğer problemlerinin en büyük nedenleri arasında hamile annelerin sigara içmesi geliyor. Sigara içen anneler aslında farkında olsun ya da olmasın bebeğin bu dünyaya onlarca çeşit hastalıklarla doğmasına neden oluyor.
Bu yazımızı da okumak isteyebilirsiniz: Hamilelikte saç boyanır mı?
Sigara içmenin hamileliğe zararları uzmanlar tarafından şu şekilde ifade ediliyor:
1-Erken doğumların en önemli nedenlerinden biri hamilelik döneminde tüketilen sigaralar. Tıbben 38 haftadan önceki doğumlar erken doğum olarak adlandırılıyor. Sigara içen kadınların erken doğum yapma oranı yüzde 90’lara dayanıyor.
2-Doğum gerçekleşirken açılması gereken su kesesi geç açıldığı için sigara kullanan annelerin bebeklerinin yüzde 70’inde gelişim bozukluğu meydana geliyor.
3-Sigara bebeğe giden protein ve vitaminleri engellediği için anne karnında gelişimi yavaşlatıyor.
4-Bebeklerin anne rahminde ani ölümlerinin en büyük nedeni gebelik esnasında içilen sigaralar.
5-Gebelikte sigara içilmesi vücudun aşırı ödem oluşturmasına bundan dolayıda bebeğin anne karnında zehirlenerek ölmesine neden oluyor.
6-Loğusalık döneminde anne sütünün az oluşmasına neden oluyor.
7-Doğum sonrası bebeklerdeki solunum sorunlarının en büyük nedeni sigara olarak karşımıza çıkıyor.
Yukarıdaki maddelerin ana fikri şu sevgili anneler: Sigara içmek aslında bir cinayet ve telafisi olmayan problemlerin habercisi.