Bahar geldi hoş geldi mis kokuların yanında birde bahar yorgunluğu geldi. Aman efendim bahar mevsimi iyi hoş da bir de şu mevsime adapte olma durumu olmasa iyi olacaktı hani.
Bahar Yorgunluğu Nedir?
Folik asit kullanımı hakkında detaylı bilgi makalemizi de okuyunuz.
Herkes bir halsizlik bir yorgunluk içinde.Hava güzel ooh mis gibi deyip kendimizi dışarı atıyoruz. Tüm kışı evde ve monoton bir şekilde geçiren bedenimiz birden hazırlıksız yakalanıyor ve temiz havanında çarpmasıyla yerle yektan oluveriyoruz. Bahar yorgunluğunun belirtileri sadece yorgunluk değil maalesef. Aşırı duyarlılık karışık duygular ve depresif hallerde bahar yorgunluğunun belirtileri arasında. Sürekli değişen hava durumunun da etkisi çok büyük. Bir gün sıcak bir gün soğuk tam hasta olma havası yani. Peki, ne yapmalı bahar yorgunluğunu atlatmak için;
- Hava durumuna göre giyinin
- Meyve ve sebze tüketimini artırın
- Uyku düzeninize dikkat edin
- Bol bol su için
- Dışarıda gereğinden fazla vakit geçirmeyin.
- Sabah yürüyüşleri ile vücudunuzu bahara hazırlayın
Bahar Yorgunluğundan Nasıl Kurtulunur?
Bunlar yapabileceğiniz şeylerden sadece bir kaçı. Bahar alerjisi olanların ise daha dikkatli olması gerekiyor. Bilmediğiniz bir alerjinizin olması da söz konusu. Kendinizi dinlemeniz vücudunuzun nelere reaksiyon verdiğini anlamanıza yardımcı olacaktır. Bahar geldi diye bir de hanımların bahar temizliği vardır ki bu hepten vücuda vurulmuş ikinci bir darbedir adeta.Birçok uzmana göre de bahar yorgunluğu psikolojik sorunların ve tükenmişlik sendromunun en çok görüldüğü aylar arasında. Tükenmişlik sendromu da ne diyenler için küçük bir açıklama. Kişinin hayata dair hiçbir şeyden tat alamaması, sürekli yorgun ve isteksiz olması, enerjisinin tükendiği hissi ve ne istediğini bile anlayamaması gibi şeylere yol açabilen bir psikolojik rahatsızlık. Bu kadar belirtiden sonra daha dikkatli olmak lazım.Vücudumuzun ve ruhumuzun verdiği tüyoları anlamak ve önlemlerini önceden almak lazım ki bizde bahar yorgunluğuna hazırlıksız yakalanmayalım.