Feng Shui Uzakdoğu’dan gelen bir uygulama sanatı olup; insan hayatına başarı, sağlık, zenginlik, şans gibi enerjileri çekme inancıdır. Bu enerjiler doğada ve bedende bulunur, önemli olan bunu çekebilmek ve etkisi altına girebilmeyi başarabilmektir. Doğru düzenlenmiş olan bir mekan kişiye hem mutluluk, hem huzur katar, negatiflikten uzaklaşır. Bu noktada Feng Shui ile düzenlenmiş bir dekor kişinin yaşam standardında değişiklikler oluşturur. Feng Shui’ye göre dekorasyon yapımı nasıl olur?
Feng Shui’ye Göre Yatak Odası Dekorasyonu
Yatak odası dekorasyonunda ayna kesinlikle bulundurulmamalıdır. Bunun dışında televizyon ve saat asla olmamalıdır. Odadaki ışığın şiddeti mutlaka düşürülmelidir. Uyku bölen hiçbir elektronik alet bulunmamalıdır. Yatak kapıyı görmemelidir. Feng Shui yatak odasında makyaj masası ya da giysi dolabı yatak odasında olmamalıdır. Yatak duvara yaslanmadan tam bir konumlandırma yapılmalıdır.
Feng Shui’ye göre mutfak dekorasyonunda kullanılacak renkler açık sıcak tonda renkler olmalıdır. Mesela sarı ya da beyaz gibi renkler olabilir. Canlı meyve ya da sebzeler dekoratif olarak mutfak masasında kullanılabilir. Bulaşık makinası ile fırının yan yana olmaması gerekir. Yemek odası; ailenin paylaşımını yaptığı oda olduğundan evin en önemli alanıdır. Oda aydınlık olmalıdır. Ayna ya da avizeler rahatlıkla kullanılabilir. Yemek masası varsa oda ortasında yerini almalıdır.
Feng Shui Banyo Dekorasyonu
Banyolar Feng Shui’de kayıp alanlardır. İdeal olarak kullanılması önerilir. Klozet kapağı her zaman kapalı olmalıdır. Aksi takdirde enerji kaybı yaşanır. Minik bir ayna kullanılmasında bir sakınca yoktur.
Ofiste yaşayan ünlüler makalemizi de okuyunuz.
Feng Shui felsefesinde gereksiz eşya yoktur, kullanılmayan ya da eski eşyalardan arıtılması gerekir. Evin girişi yani hol kısmında fazla eşya olmamalıdır, sakin bir giriş insana huzur verir. Kapı girişinden itibaren görülecek bir şekilde nazar boncuğu, fil gibi imgeler kullanılabilir. Feng Shui’ye göre ev her zaman düzenli ve temiz olmalıdır.