Birçok kadının en büyük problemlerinden biri de çocuklar arasında yaşanan kardeş kıskançlığıdır. Çocuklarda kardeş kıskançlığı aile içinde bazen oldukça problem çıkarabilmektedir. Çocuğun kardeşine zarar vermeye kalkmasına kadar kötü sonuçlar doğurabilecek bu problemi önemsemek gerekmektedir. Eğer bir sorun görüyorsanız en baştan önleminizi almanız gereken kardeş kıskançlığı problemi hakkındaki yazımızı dikkatlice okumanızı tavsiye ederiz.
Çocuklarda Kardeş Kıskançlığı Problemi
Kadınların çocukları arasındaki kıskançlığı giderebilecek bir kaç etkili yöntemi sizinle paylaşmak istiyoruz. Çocuklarda yaşanan kardeş kıskançlığı ve problemin çözümüne yönelik yapabilecekleriniz şu şekildedir.
Çocuklar yeni gelecek kardeşi hep kendilerine bir rakip olarak algılarlar. İlgi eksikliği ve anne ile babayı paylaşma düşünceleri büyük kardeşte büyük bir davranış değişikliği yaşanmasına neden olur.
Kardeşle ilk temas
Kardeş dünyaya geldiğinde çocuklar yalnız kaldım, annem ve babam kardeşimle ilgilenecekler ve eyvah unutuldum düşüncelerini hep kafalarında bulundururlar.
Küçük kardeş ziyaretlerinde muhakkak ilk temas kuracaklardan biri de büyük kardeş olmalıdır. Kardeşler arası ilk temas önemlidir. Büyük kardeş bütün merakıyla küçük kardeşi süzecek ve bu durum büyük kardeşte psikolojik baskı oluşturacaktır. Ancak ilk etapta böyle olumsuz bir durum oluşsa da ilerleyen günlerde küçük kardeşin kabul edildiğini göreceksiniz.
Büyük kardeş ile yeni dünyaya gelen kardeşin bağını koparmamak için eve alacağınız her şeyde öncelikle büyük kardeşe yönelik ihtiyaçları tercih etmelisiniz.
Kardeş Kıskançlığında Alınması Gereken Önlemler
Büyük kardeşi diğer kardeşleri olan çocuklarla birlikte aynı ortamlara sokmayı da unutmayalım. Kardeş kıskançlığının ortadan kaldırılması için diğer kardeşi olan çocukların olduğu ortamların sık sık kullanılması gerekiyor. Bu büyük kardeşte olağanlık duygusunun gelişmesini sağlayacaktır.
Anne çocuk makalelerimizi okuyunuz: Bebeklik ve çocukluk döneminde yapılması gereken aşılar nelerdir?
Büyük kardeşin küçük kardeşle birlikte davranışlarında kısa süreli değişiklikler gözlemleyebilirsiniz. Bu durumla mücadele etmek için büyük kardeşi sık sık dinlemeli onun ihtiyaçlarına öncelik vermelisiniz. Küçük kardeşle el ve göz teması kurmasını engellememelisiniz. Bu durumu normalleşme süreci için çok önemlidir.