Günümüzün trend uygulamaları olan “kalıcı makyaj”, her geçen yıl kendini yenilemektedir. Hal böyle olunca da, eski teknikler kullanılarak yapılan işlemlerin silinmesi hayatımıza girdi. Kadın için estetik kaygıları yok edebilecek bu işlemler; solüsyon kullanılarak veya lazer ile 4 -8 seansta yapılabilmektedir.

Lazer ile Silme İşlemi
Silme işlemleri içerisinde en yaygın kullanılan seçenek yıllardan beri lazerdi İşlem öncesinde acı ve ağrı olmaması için anestezik krem uygulanır. Daha sonra lazer cihazı ile silinmesi istenen boyalı cilde atışlar yapılır. Bu atışlar ile deri altındaki boya tanecikleri parçalanıp dokudan atılması beklenir.
Ciltte bir miktar ödem olabilir. Kabuklanma oluşur. Kabuklar döküldükten sonra, boyanın azaldığı görülmektedir. Boya tamamen kaybolması için uzmanın görüşüne uygun şekilde 4-6 seans tekrarlanabilir. Seans aralıkları 5-6 haftadır.

Solüsyon ile Silme İşlemi
15-20 dakikada cildinizin hissizleşmesi ile uzman işlemi başlatır. Cilt altındaki boyanın yüzeye taşınarak atılması beklenir. Cilt altına kalıcı makyaj cihazı aracılığıyla silme solüsyonu verilir. Amaç, cilt altında kalan boyanın yüzeye ulaşarak vücuttan atılmasıdır. Seans esnasında asitli solüsyon kullanıldığında kahverengi bir sıvı oluşur. Bazal bir solüsyon kullanıldığında ise yeşil bir sıvı çıkışı gözlenir. İşlem süresi bölgenin büyüklüğüne göre değişir. Ortalama 1 saat sürer.
Uygulama yapılan alan kabuklanır. Su ile 3 gün teması istenmez. Görüntü olarak rahatsız edici bir durum oluşturmaz. İşlemin sonucunu zamanla görebilirsiniz. Çünkü doku altına verilen solüsyon çalışmaya devam etmektedir. Uzmanın gözlemi çok önemlidir. Boyanın tamamen kaybolması için seansın devamını tavsiye etmesi bu gözleme bağlıdır.

Kalıcı Makyaj Nasıl Çıkarılır, Farkları Nelerdir?
Lazer ile çok yaygın dövmeleri ve kalıcı makyajı sildirmek mümkün. Fakat açık renk boyalarda lazer etkili olmayabiliyor.
Ten rengi ve beyaz kullanılmış olan işlemlerde renk değişimi olup, boyanın tamamen kaybolmaması da mümkün. Solüsyon kullanımı ise tüm renklerde etkindir. Fakat işlemde aynı bölgede çok tekrar yapılması sebebiyle skar oluşumuna neden olunması riski mevcuttur. Skar, cilt yüzeyinde agresif çalışılması nedeniyle dokunun çökmesidir.
Saç nasıl platin boyanır makalemizi de okuyunuz.
Eski işlemlerden kurtulmak vazgeçilmez bir ihtiyaç. “Hangi işlem bana uygun, hangisi değil?” diye düşünmeyin. İşi güvendiğiniz uzmana bırakın.