Çocuklara zorla diyet yaptırmak birçok annenin yaptığı hataların başında gelmektedir. Sizde çocuğunuzun kilolu olduğunu düşünüyorsanız makalemizi okuyunuz.
Çocuklara Zorla Diyet Yaptırmak Ne Sonuçlar Doğurur
Aşırı kilo almış olan çocuklarına karşı ailelerin yanlış yaklaşımlarda bulunması o çocuğun ömrü boyunca kilo sorunu ile uğraşmasına neden olur. Kilolu olan çocuklarını anne ve babanın kilo sorunu nedeni ile aç bırakmalarının veya diyet uygulamak için baskı yapmalarının yanlış bir uygulama olduğu uzmanlar tarafından sürekli tekrar edilen uyarılardandır. Çocuklarını sürekli olarak diyete zorlayan aileler daha sonrasında çocuklarında oluşan yeme içme bozukluğu ve anksiyete ile daha fazla uğraşmak zorunda kalırlar.
Kilosu olan çocukların beslenmesine yemeklerdeki yağ oranını azaltarak, karbonhidrat tüketimini azaltarak çocuğun yeme saatlerini en iyi şekilde ayarlayarak dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar. Kilolu çocuklara karşı annelerin olumsuz yaklaşım içerisinde olmamalıdır. Öncelik verilmesi gereken konu çocuğun normal gelişiminin tam yerinde olup olmadığını takip etmektir. Çok düşük kalorili diyetler çocuğun kemik gelişimini ve beyin gelişiminin engellenmesine neden olur.
Fazla Kilosu Olan Çocuk
Fazla kilosu olan çocuklara anne ve babalar kendileri örnek olarak çocuğun fazla kilo almasını engelleyebilirler.
Yani babası ve annesi televizyon izlerken cips yiyen bir çocuğa cips yeme atıştırmalıkları sakın alma demek normal bir davranış değildir. Çocuğa ölçülü bir şekilde diyet değil de sağlıklı bir beslenme uygulayabilmek için evin market alışveriş listesine kesinlikle cips, kola, çikolata, hazır meyve suları ve katkılı gıdaların hiç birisi konulmamalıdır.
Bebek kıyafeti nasıl yıkanır? makalemizi de okuyunuz.
Çocuk çikolata ve tatlı ihtiyacını evde yapılan kurabiyeler ve kekler ile gidermeli. Bu da çocuğa çok fazla açlık da hissettirmeyecek kadar ölçülü verilmelidir. Çocuk okul beslenmesine mutlaka sağlıklı gıdalar konularak okula yollanmalı okul saatlerinde açlığını da hazır gıdalar ile bastırma malıdır.