Çınar ağacı bitkiler ve ağaçlar arasında en uzun yıllar yaşayabilen ve en dayanıklı ağaç türüdür. Çınar ağacı inanılmaz derecede sağlam yapısıyla bilinir yıllarca yaşamaya devam edebilir. Çınar yaprağı ve ağacının kullanım alanı çok geniştir. Çünkü gövdesinin yanı sıra yapraklarından da faydalanmamızı sağlar. Çınar ağacı yurdumuzun her ilinde her mevsimde görebiliriz. Çünkü dayanıklılığı ile bilinen çınar ağacı her yerde yetişme şansına sahiptir.

Çınar Yaprağı ve Çınar Ağacı Kullanım Alanları
Gövdesini mobilya alanlarında sık sık görmemiz mümkündür. Hem dayanıklı olması hem de kalitesi açısından en çok tercih edilenler arasındadır. Çınar ağacının yapraklarını da şuan günümüzde oldukça duymaktayız. İnsan sağlığına olan faydası saymakla bitmiyor. Hem hastalıklarda hem de ilaç olarak her türlü kullanımı mümkündür. Özellikle bitkisel ilaçlarda çok karşılaşırız. Çınar ağacının yaprakları günümüzde stres ve duygu değişikliği gibi hastalıklarda inanılmaz pozitif etki yaratmaktadır.
Çınar ağacı nerelerde yetişir veya hangi tür çınar yaprağı kullanılmalıdır?
Her hastalığın farklı olduğu gibi çınar ağaçları da türleri bakımından farklılık gösterebilir. Her hastalık için farklı çınar ağacı yaprakları kullanılır. Örnek verecek olursak; kireçlenme gibi hücre yenileyici ve onarıcı hastalıkların kullanımında girintili yapraklı çınar ağacı yaprağı kullanılmalıdır. Ağacından yaprağı koparmaya özen gösterin çünkü yere düşmüş yapraklar topraktan mantar kapar ve etkisini kaybeder bu yüzden dalından koparıp kullanmanız daha faydalı olacaktır. Siz ağacından kesip kullanmaya özen göstermelisiniz.

Çınar ağacının faydalarını sizlere aktaracak olursak:
- Çınar birçok hastalık ve duygu değişikliği tedavisinde kullanılır. Ferahlatma ve hastalık giderme özelliği bakımından bitkisel anlamda şuanda en popüler bitkiler arasında yerini almış durumda. Ancak tüm rahatsızlıklar arasında özellikle kireçlenme rahatsızlığına mucizevi bir fayda sağlamaktadır. Yukarıda da anlattığımız gibi faydaları saymakla bitmez.
- Çınar ağacının en büyük özelliği hücre yenileyici ve onarıcı olmasıdır. Özellikle yanık gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.
- Deri dökülmesi veya çatlaklar gibi hastalıklarda, sedef hastalığında kullanılır.
- Romatizma hastalığında kullanılır.
- Saç derinizde eğer kepek bulunuyorsa kepeğin giderilmesi için kullanabilirsiniz.
- Sara ve nöbet hastalıklarında da oldukça etkisi kanıtlanmıştır ve sara hastalığının kontrol altına alınmasında kullanılır.
- Vücudunuzdaki kireçlenmelerde direk ilaç olarak değil de kür halinde uygulanarak kullanımı sağlanır.
- Akıntı gibi şikayetlerin giderilmesinde de kullanımı sağlanır. Özellikle vajinal akıntıların tedavisinde ilaç olarak kullanılır.
- Ferahlatıcı ve rahatlatıcı özelliği bakımından anti depresan görevi görür.
Çınar yaprağı nasıl kullanılır?
Çınar ağacından yaprağı kestikten sonra güneş görmeyecek şekilde 10 veya 15 gün kurumaya bırakmalısınız. Yaprakları bir bezin üzerinde kurutmalısınız. Mantar ürememesi açısından daha iyi olacaktır. Çınar ağacı yaprağı genellikle kaynatılıp süzüldükten sonra çay halinde kullanılır. Çünkü tüm etkisini suya bırakmış olacaktır.
Çınar yaprağı suyu aç karınla alınmalıdır. Yani sabah uyandığınızda ve uyumadan önce kullanmanız yeterli olacaktır.
En az 1 ay boyunca aralıksız kullanmalısınız.
Çınar ağacı yapraklarını süzüp içmek istiyorsanız eğer önce çınar yapraklarını küçük parçalar haline getirin sonra kaynamış suyun içerisine bırakın. 5 veya 10 dakika beklettikten sonra süzüp içebilirsiniz. Günlük olarak taze uygulamanız daha sağlıklı olacaktır. Günlük olarak ihtiyacınız kadarını yapıp tüketebilirsiniz.
Çörek otunun faydaları makalemizi de okuyunuz.
Düzenli kullanım gerçekleştirirseniz eğer şikayetleriniz 1 hafta içerisinde gözle görülür bir şekilde yok olacaktır. Bu söylemiş olduğumuz çay şeklinde süzülüp içmeniz gereken çınar ağacı yaprakları suyunu diğer rahatsızlıklar için de kullanabilirsiniz. Ancak en önemli ve dikkat etmeniz gereken durum sürekli ve düzenli olarak kullanmanızdır.
Not: 7 yaşından küçük çocuklar kesinlikle kullanmamalıdır. Hangi rahatsızlığınız olursa olsun öncelikle mutlaka bir doktora başvurmalısınız. Çünkü sizde bulunup da sizin bilmediğiniz bir hastalığınız olabilir veya alerjik durumunu bulunabilir bu yüzden doktora danışılmadan kullanmayınız.