Boğaz ağrısı genel anlamda enfeksiyonel bir hastalıktır. Özellikle soğuk kış aylarında sık görülen bu hastalıkla baş etmek bir hayli zor bunlar dışında yutulan herhangi bir cisim veya aşırı sıcak içeceklerde boğazda tahriş olmasını sağlamakta boğaz ağrısının nedenini saptamak için aile hekimi ya da en yakın hastaneye ulaşıp muayene olabilirsiniz. Ciddi bir hastalığı olmayan basit bir enfeksiyon hastalığı için evinizde uygulayabileceğiniz yöntemler mevcut genellikle kış aylarında ortaya çıkan bu hastalık için yapabileceğiniz pek çok yöntem vardır. Boğaz ağrısına ne iyi gelir diyorsanız yazımızı okumaya devam edin.
Boğaz ağrısına ne iyi gelir?
Boğaz ağrısını ilk belirtilerinde önlem alarak önlemeniz mümkün, ilk etapta boğazda tahriş kaşıntı gibi durumlar ortaya çıkmaktadır. Boğaz ağrısının %70 i enfeksiyon nedeni ile ortaya çıkmakta onun dışında reflü,gastrit gibi mide problemlerinden dolayıda boğazda ağrı oluşabilmektedir. Tabi buradaki en önemli etken bağışıklık sistemi düşük olan insanlarda bu tür hastalıklar virüse karşı direnç gösteremediği için vücudumuz enfeksiyona karşı gücünü kaybedip hastalığa daha çabuk yakalanma durumunu ortaya çıkarıyor. Boğaz ağrısına karşı bol bol sıvı tüketmelisiniz ne sıcak nede soğuk sıvı almanız ve c vitamini almanız hastalıktan daha çabuk kurtulmanızı sağlayacaktır. Aynı zamanda boğazınızı sıcak bir şal ile sarmak, bitki çayları, çorba içmek, limonlu su ve eczaneden alacağınız rahatlatıcı spreyler ile ağrıyı hafifletmeniz mümkün. Boğaz ağrısının bir diğer sebeplerinden birisi alerjik durumlar bu gibi durumlarda ise yine bitki çayları ve gargara size yardımcı olacaktır. Boğaz ağrısı yaşayan birisi muhakkak istirahat etmeli dinlenmelidir.
Boğaz ağrısına iyi gelen bitki çayları nelerdir?
*Nane Limon– bilindiği gibi nane limonun ferahlatıcı bir etkisi vardır. Özellikle soğuk algınlığı, grip gibi durumlarda etkisi bir hayli fazla olan nane limon boğaz ağrısı içinde ideal bir çözüm olarak bilinir.
Menenjit nedir makalemizi de okuyunuz.
*Adaçayı– adaçayı diğer bitki çayları gibi faydası olan enfeksiyona karşı dirençli olmamızı sağlayan bir bitki çayıdır. Ada çayı mikropların yok olmasını sağlayan en güçlü bitki çayı olmakla beraber boğaza ağrısına direk olarak enfekte olan çayların başında gelmektedir.
*Papatya– Papatya çayı mikrop öldürücü bir özelliğe sahiptir. Limonla karışım yapılıp ılık su ile içilmesi doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir.
*Rezene– Hemen her derde deva diyebileceğimiz rezene sindirim sisteminde olduğu gibi bütün organlarımıza bir yararı bulunmakta olan bitki çaylarından birisidir. Balgam sökücü özelliği olan rezene günümüzde oldukça fazla tüketilmektedir.
*C vitamini– Taze sıkılmış meyve suları sizin enfeksiyona karşı direnmenizi sağlayacaktır. o nedenle su dahil bol bol sıvı tüketilmesi gerekmektedir.